07 dec.

Maak kennis met: developer Pinie

Wie zijn de mensen achter onze zorg-IT oplossingen? We stellen ons team graag aan je voor! Deze keer is de beurt aan onze developer Pinie.

developer-pinie-marinus-code24-Apr-25-2024-12-10-01-4292-PM

Naam: Pinie Marinus
Rol: Developer
Tijd bij CODE24: maar liefst 10 jaar - een jubileum!
Hobby’s: muziek maken en muziek luisteren - zijn favoriete band is The Beatles.

“In sommige opzichten lijkt muziek maken wel op programmeren. Je maakt iets wat er nog niet was, je moet creatief zijn, out-of-the-box denken. En soms is het gewoon doorzetten - pure volharding!”

 

Hee Pinie, van harte met je tienjarig jubileum! Er is vast een boel veranderd in al die jaren?

“Dat kun je wel zeggen ja! Toen ik begon waren we met 6 man en moet je nou kijken. We zijn mega gegroeid, zeker het afgelopen jaar. We worden ook steeds professioneler - we hadden toen ik begon bijvoorbeeld geen dedicated testers, dat geeft een heel nieuwe dynamiek die heel waardevol is. Hoe onze eerste tester Anja dat ook allemaal heeft opgezet destijds - echt chapeau hoor! En naarmate je langer bestaat krijg je ook met steeds nieuwe vraagstukken te maken. Denk aan legacy code, hoe ga je daar mee om? Ja, er is veel veranderd. Ooit verhuisden we het kantoor nog in één enkele personenauto, haha!”

Waar houd jij je bij CODE24 mee bezig?

“Programmeren! En dan een mix van frontend en backend. Vrijwel ons hele development team is best wel allround, dan ben je multi-inzetbaar. Ik ben dus eigenlijk bij nagenoeg alle onderdelen van ons EPD wel betrokken geweest. In de praktijk zijn er uiteraard wel onderdelen waar de een meer van weet dan de ander - ik krijg bijvoorbeeld vaak projecten gerelateerd aan de behandelplannen en de agenda.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“De dag begint eigenlijk altijd met de gezamenlijke stand-up. Vervolgens code reviewen en dan lekker aan de slag. Natuurlijk meetings hier en daar, even met iemand meedenken. Maar ik ben heel gelukkig als ik lekker een hele dag full focus code mag maken, met lekkere muziek op m’n oren.”

Welke vaardigheden zijn het belangrijkst voor jouw rol?

“Naast het creatieve aspect moet je analytisch kunnen denken en secuur zijn. En je moet kunnen focussen uiteraard. Verder hangt het ook een beetje af van hoe je in elkaar steekt - binnen ons team alleen al zijn er zoveel verschillende stijlen qua programmeren! Daarnaast is een beetje empathie ook belangrijk, vind ik. Een soort sociale voelspriet. Je werkt toch samen als team en je krijgt de beste resultaten als je een beetje oog hebt voor elkaar.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Ik ben een allrounder maar ik houd me het liefst bezig met de frontend. De logica ergens van uitdenken, de gebruiksvriendelijkheid… Ik vind UX echt super interessant ook, daar wil ik me ook nog wel meer in gaan verdiepen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik voor een bedrijf werk dat een bepaalde maatschappelijke bijdrage levert. Toen ik hier kwam werken was het die visie op de standaardisatie van data-opslag die me meteen aansprak. Er is een heldere missie waar we samen aan werken, met als doel om zaken als vendor lock-in te voorkomen.”

Wat wil je graag bereiken?

“Ik ben nieuwsgierig van aard - ik wil blijven leren, mezelf blijven ontwikkelen. En natuurlijk wil ik bijdragen aan het doel wat we met dit bedrijf voor ogen hebben: de standaardisatie van de opslag van zorgdata.”

Wat zouden mensen volgens jou écht van CODE24 moeten weten?

“Het doel gaat verder dan alleen het product. We hebben een visie en een missie - die moet iedereen te weten komen, tot aan de politiek aan toe! Er is nog te weinig bewustzijn over onderwerpen als openEHR en databeschikbaarheid, dat moet groeien en daar kunnen wij onze rol pakken.”

Het potentieel van openEHR: een verslag van het congres

De uitdagingen rond open platformen voor de zorg