Postbus24: voor het ontvangen en verwerken van elektronische verwijzingen


Met de module Postbus24 kan een zorginstelling efficiënt digitale verwijzingen ontvangen, verwerken én opslaan in het elektronisch patiëntendossier van de eigen zorgorganisatie.

Naadloze afstemming

Het concept Postbus24 is in 2008 bedacht door Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en de Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland. Doel: een naadloze afstemming realiseren tussen patiënt, huisarts, specialist en ziekenhuis. Code24 borduurde op dit concept voort en creëerde de Postbus24 module, specifiek voor het gebruik binnen een zorginstelling.

Status patiënt is altijd bekend

Pluspunt van de module is, dat ze ook het aanmaken en verzenden van retourberichten ondersteunt. Zo blijft de verwijzer goed geïnformeerd over de status van zijn oorspronkelijke verwijzing – en daarmee van de gezondheid van zijn patiënt/cliënt.

Verwijzen vanuit het eigen systeem

De Postbus24 module bevordert zonder meer het gemak van verwijzen door een zorgverlener. Daarnaast is de module prettig in het dagelijks gebruik:

  • Verwijzers en zorginstelling blijven met hun eigen informatiesysteem werken.
  • De implementatie is eenvoudig.
  • De werking is betrouwbaar.
  • Het beheer is minimaal.

Koppeling met Zordomein

De Postbus24 module ondersteunt Zorgdomein. Verwijsbrieven vanuit Zorgdomein kunnen ontvangen en verwerkt worden met Postbus24.

Statistieken opvragen

Overzicht houden op verwijzingen is met de module eveneens eenvoudig. Dankzij een statistiekenmodule is met één muisklik te achterhalen hoeveel verwijzingen per verwijzer, per specialisme of per werkdag zijn verzonden.