Medicatie24: geeft inzage in alle voorgeschreven medicatie


Medicatie24 houdt het overzicht op alle medicijnen die zijn voorgeschreven door verschillende zorgverleners uit verschillende organisaties.

Transparantie per patiënt

De voorgeschreven medicatie voor één patiënt staat nu vaak geregistreerd in verschillende computersystemen (ziekenhuisapotheek, stadsapotheek). Medicatie24 brengt efficiënt het medicijngebruik per patiënt in kaart, zodat zorgverleners een totaaloverzicht hebben van alle voorgeschreven medicatie. Zo geeft het digitale ontslagconcept van MedPlus24 direct inzicht in de medicijnen die een patiënt na zijn behandeling moet gebruiken en welke niet meer.

Medicatieveiligheid

De signaalfunctie van Medicatie24 bevordert bovendien de medicatieveiligheid en daarmee de gezondheid van de patiënt.

Voldoen aan IGZ-eisen

Medicatie24 geeft zorgverleners eenvoudig en snel toegang tot alle voorgeschreven medicatie. Daarmee kan een zorgorganisatie feilloos voldoen aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die stelt dat de zorgverlener binnen 24 uur een volledig adequaat medicatieoverzicht moet kunnen geven aan de volgende zorgverlener.

Aanvulling op EPD

Medicatie24 is gebaseerd op moderne internettechnologie, waardoor het beheer eenvoudig is. Ook de bescherming van gegevens is optimaal dankzij een hoogwaardig authenticatiesysteem. MedPlus24 is naadloos te integreren met bestaande EPD-landschap van elke organisatie.