Verpleegplan24: verplegen volgens protocollen


Verpleegkundige verzorging is omgeven door verpleegprotocollen. Deze helpen verpleegkundigen bij de voorbereiding en uitvoering van hun werkzaamheden. ‘Protocollen volgen’ betekent ook dat verpleegkundigen hun bevindingen moeten vastleggen. Om ze daarbij te ondersteunen, ontwikkelde Code24 Verpleegplan24.

Gestandaardiseerde diagnoses

Verpleegplan24 van Code24 is gebaseerd op een set van gestandaardiseerde, verpleegkundige diagnoses. Deze diagnoses worden automatisch geselecteerd op basis van de vooraf ingevulde anamnese of kunnen naar keuze handmatig worden toegevoegd.

Ruimte voor de individuele patiënt

De gestandaardiseerde verpleegkundige diagnoses in het Verpleegplan bieden veel flexibiliteit in het eenvoudig selecteren van kenmerken, doelen en interventies die van toepassing zijn op de individuele patiënt. Samen vormen ze het hart van het individuele verpleegplan. Verder biedt de applicatie uitgebreide afdrukmogelijkheden en geeft ze verpleegkundigen helder inzage in de geschiedenis van de patiënt. Dankzij de volledige integratie met Rapportage24 kunnen verpleegkundigen doelgericht rapporteren en gedetailleerd evalueren.

Ook de patiënt is op de hoogte

Verpleegkundigen kunnen een Verpleegplan pas in uitvoering nemen als dit is besproken met de patiënt. Doelgericht rapporteren en evalueren is hierna mogelijk. Verpleegplan24 heeft ook de mogelijkheid om op gezette tijden een ZorgAfstemmingsGesprek (ZAG) vast te leggen.